Unic importator si service autorizat din Romania

Cum să vă poziționați perfect difuzoarele

Un simplu ghid de plasare a boxelor pentru un rezultat acustic cât mai bun

Unii dintre voi și-ar cumpăra difuzoare atât bune din punct de vedere calitativ încât să fie dăruite, mai departe, și nepoților. Alții se mulțumesc cu un sistem simplu stereo pentru redarea muzicii. Indiferent de produs, există o metodă clară de îmbunătățire a sunetului oricăror boxe și aceasta este reprezentată de plasarea lor în încăpere.

Acest ghid este destinat oricărui fan de muzică care dorește ca fiecare melodie să sune la fel de bine ca și unui artist muzical în propriul studio.

Următoarele puncte presupun că stați în fața difuzoarelor de la birou și aveți suficient spațiu să mutați boxele. Dacă nu, veți afla, în continuare, câteva lucruri interesante.

1. Lungimea camerei

Dacă camera dvs. este dreptunghiulară, difuzoarele se vor confrunta în mod ideal cu lungimea încăperii, așadar plasați biroul pe peretele cel mai scurt.

2. Gândește-te în treimi

Imaginați-vă că ați împărțit lungimea camerei în trei părți. Difuzoarele dvs. vor sta în prima treime a camerei și mai mult de 1 m distanță față de pereții laterali. Am spus că ai nevoie de spațiu…

3. Unghiurile difuzoarelor

Muzica este, în general, pornită în stereo, ceea ce înseamnă că sunetul este răspândit între difuzoarele stânga și dreapta. Poziționarea difuzoarelor la un unghi de 60 de grade vă oferă cea mai bună imagine stereo a acestor sunete. Îndepărtați vechiul protractor si pozitionați difuzoarele la 60 de grade. Acesta vă poate ajuta săplasați un marcator mic în poziția dvs. de ascultare și să-l lucrați de acolo.

4. Spațiul dinspre perete

Dacă într-adevăr aveți o cameră de lucru imensă , trageți boxele departe de perete. Există o zonă între 1m și 2,2m care, în mod ideal ar trebui evitat. Dacă aveți o cameră mai mică, încercați să lăsați cât mai mult spațiu între perete și difuzor – până la 1 m – nu le așezați prea aproape de perete, fiindcă bass-ul nu va juca bine.

5. Subwoofere

Aveți un subwoofer? Puneți-l la cel puțin 30 cm dintr-un colț; Nu îl plasați în centrul mort al unui perete.

 

6. Înălțimea difuzorului

Dacă aveți suporturi pentru difuzoare, reglați înălțimea, astfel încât difuzorul să fie la nivelul capului și să depășească 1,2 m. Observați conul mai mic al difuzorului, numit tweeter – acesta este locul unde sunt reproduse frecventele cele mai fine, într-o linie cu adevărat dreaptă, așa că indicați acest lucru la urechi dacă doriți ca muzica dvs. ”să strălucească”.

7. Difuzoare desktop

Dacă difuzoarele se află pe un birou, lăsați-le pe niște spumă. Acest lucru va opri biroul să devenă un difuzor imens de bass și să vibreze non-stop, cât merge muzica.

8. Sunet surround

Dacă aveți difuzoare de sunet surround, poziționați canalul central exact în fața dvs. și așezați difuzoarele laterale la un unghi de 110 de grade pe laterale, urmând aceleași reguli ca cele descrise mai sus. Fiecare difuzor trebuie să fie la aceeași distanță față de poziția dvs. de ascultare, formând un cerc, așa cum se arată în diagrama (dreapta). Dacă faceți acest lucru corect, acele elicoptere aeriene din filme vor suna în cele din urmă ca și cum ar zbura în linie dreaptă spre dumneavoastră.

Concluzie

Nu este întotdeauna ușor să implementați fiecare pas, însă regulile de bază – cum ar fi păstrarea difuzoarelor în afara colțurilor – vor contribui mult la îmbunătățirea sunetului și a muzicii. Mult succes!

Dacă ești interesat să-ți îmbunătățești calitatea muzicii din sufragerie, te așteptăm în fiecare săptămână, Luni pana Vineri, intre orele 17:00 – 19:00 si Sambata intre orele 10:00-17:00, la Magazinul Muzica de pe Calea Victoriei, pentru a testa diferite sisteme audio.

Sisteme audio: www.harman-audio.ro/categorie/boxe/

Sisteme audio PC: www.harman-audio.ro/categorie/boxe-stereo-pc/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *