Unic importator si service autorizat din Romania

Cum testam boxele

Am vizitat sediul international Harman din Northridge, Los Angeles ca sa aflam cum testeaza boxele.

Harman-Kardon-hp-GQ-14Jul15_bt_813x494

Harman Kardon Aura

Sunetul bun nu este cu adevarat bun daca nu este masurabil.

Harman testeaza stiintific in ce consta de fapt o auditie exceptionala. Argumentul lor este urmatorul: sunetul bun nu poate fi obtinut in mod constant daca acesta poate fi masurat cu precizie de fiecare data. In timp ce ne plimbam prin campusul Northridge, casa echipei de ingineri si ascultatori Harman precum si a unui numar de camere dedicate ascultarii, am avut ocazia sa punem la incercare aceasta idee.

Testarea oarba dubla este vitala.

Una dintre aceste camere de ascultare dedicata este dotata cu echipament automatizat de mutare si controlare a difuzoarelor pentru minimizarea variabilelor de poluare a ascultarii. In aceasta camera, trei seturi de boxe au fost testate prin rotatie, toate in spatele unei cortine “transparenta la sunet” ce permite trecerea sunetului prin aceasta dar obstructioneaza vederea boxelor, pastrand astfel numele firmelor ascunse.

Ascultatorii evalueaza difuzoarele in mod echitabil.

Fara sa vedem difuzoarele, am fost lasati sa ne încredem in urechile noastre pentru calitatea sunetului. In testul experimentat de noi, majoritatea ascultatorilor au votat boxele cele mai ieftine drept produsul cu cel mai bun sunet, boxele high-end parand impresionante ochilor dar incapabile de a impresiona urechile.

Acelasi lucru este valabil si pentru casti.

Am avut de asemenea oportunitatea de a participa la acelasi test pe o gama de casti de la ieftine la premium. Iarasi, castile cu un pret mediu au impresionat, in timp ce castile mai “trendy”, cu mai mult bass au fost clasate jos de catre ascultatorii din camera.

Ati fi surpsinsi cat de putine branduri audio chiar investesc in cercetarea calitatii sunetului. Sfatul nostru? Testati inainte sa cumparati, rugati un prieten sa va ajute de asemenea. Puteti vedea mai jos cum Harman isi testeaza propriile boxe (si pe ale competitorilor) in acest videoclip YouTube:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *