Unic importator si service autorizat din Romania

AKG

Fondată în Viena în 1968 de către fizicianul Dr. Rudolf Goerike și inginerul Erns Pless, compania AKG produce una dintre liniile cele mai respectate și recunoscute de microfoane și căști din lume. Sunt de mai multe decenii sinonime cu excelența.

Inițial, activitatea principală a companiei viza furnizarea de echipament tehnic pentru cinematografe, dar afacerea s-a extins și la câteva luni de la înființare, microfoanele lor au început să fie folosite în cluburile de jazz, teatre și chiar câteva posturi de radio. La acea dată, era începutul legendarei serii AKG DYN, iar în acel moment produsele AKG erau confecționate manual de către cinci lucrători de înaltă calificare.

În 1949 compania producea primele căști, iar în anii 50 au lansat adevărate etaloane pe piață: D12, primul microfon condenser de înaltă calitate, cu caracteristici cardoide și  C12, primul microfon capacitor, controlat prin telecomandă. Unul dintre primii clienți care au cumpărat microfoanele C12 au fost studiourile de radio BBC.

Povestea AKG începe în 1968, iar istoria consemnează unele dintre cele mai mari realizări din industrie. Frank Sinatra sau Roger Whittaker sunt doar două numere mari care au utilizat de-a lungul anilor echipamente AKG, o serie evenimente mari au fost sonorizate cu produsele companiei, iar în istoria recentă compania s-a asociat cu Quincy Jones sau Tiesto pentru a produce linii de căști sub semnătură proprie.

Cu peste 65 de ani de inginerie și cunoștințe în industria sunetului, AKG este printre cei mai importanți producători mondial de căști de înaltă calitate. AKG este sinonim cu sunetul de calitate premium și furnizează sunet de cea mai bună calitate pentru profesiniști, muzicieni, ingineri și iubitori de muzică.[/vc_column_text][vc_column_text]

AKG a devenit o firmă de talie mondială, astfel că prima filială a fost deschisă în Germania în 1955, iar în anii 60 au realizat primele exporturi în țările fostului bloc sovietic și în America Latină. La finalul anilor ’70, compania se baza pe vectori de imagine deosebit de puternici și care foloseau exlusiv echipamente AKG. Frank Sinatra, Roger Whittaker și Falco sunt doar câteva dintre numele binecunoscute care utilizau echipamente AKG, iar Olimpiada de la Moscova din anul 1980 a fost sonorizată cu produse AKG. În anii ’80 compania a început extinderea la nivel mondial, iar în 1985 a fost deschisă prima filială din America de Nord. Acest pas a fost urmat în 1989 de achiziționarea companiei de produse audio profesionale dbx.

 

Începând cu 1994,  marca AKG este parte a grupului Harman International, iar cele mai recente evenimente importante reprezintă primirea unui premiu Grammy pentru activitatea operată de companie în domeniul înregistrărilor (2010), parteneriatul cu Quincy Jones pentru producerea unei linii de căști sub semnătură proprie (2010), precum și parteneriatul cu Tiesto pentru producerea unor căști sub numele lui (2012).

www.akg.com