Unic importator si service autorizat din Romania

Harman achizitioneaza doua companii de software pentru automobile

In cautarea solutiei perfecte de connected car (masini interconectate), Harman International Industries a achizitionat doua companii de car-software (software dezvoltat exclusiv pentru a fi folosit in automobile) in numerar si contravaloarea in actiuni. Firmele implicate sunt Symphony Teleca din Mountain View, California, care ofera servicii de integrare, cu un pret de achizitie de 780 milioane $ (382 milioane dolari in numerar) și Red Bend Software din Israel, companie specializata in software pentru dispozitivele conectate, pentru 170 milioane $ (din care 71 milioane dolari in numerar).

Symphony Teleca are in portofoliu servicii software pentru companiile de telefonie mobila și de telecomunicatii, in timp ce Red Bend produce tehnologie de management de software pentru dispozitive conectate. Symphony aduc si experienta lot cu parteneri precum Google Inc. și Intel Corp. Harman probabil va incorpora tehnologia Red Bend “over the air” in sistemele sale folosite in automobile.

Ambele companii au menirea de a ajuta Harman sa tina pasul cu asa-numitul curent Internet of Things, interconectarea mai multor tipuri diferite de software și hardware in acelasi mediu, de data aceasta aplicat la masini.

Până în 2020, ne asteptam ca mai mult de 90% din masini sa fie interconectate

a declarat Dinesh C. Paliwal, CEO Harman International.

Cel mai probabil, intelegerile vor fi finalizate spre sfarsitul anului 2015.

Este interesant de observat ca actiunile Harman au crescut putin in dimineata in care a fost facut anuntul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *