Unic importator si service autorizat din Romania

Harman Kardon – experiență sonoră legendară într-un design modern

Logo Harman / Kardon

Harman este brandul recunoscut de echipamente audio de fidelitate înaltă ce îmbină perfect aspectul și funcționalitatea. Produsele semnate Harman reprezintă un standard de calitate în industrie și oferă ascultătorilor o experiență unică, printr-o sonorizare puternică sofisticată, ambalată într-un design premium.

Astăzi, Harman Kardon face parte din Harman International, o filială deținută în totalitate de Samsung Electronics. Povestea companiei a început însă în 1953, când a fost fondată de Sydney Harman și Bernard Kardon.

La începutul anilor ’50, Sidney Harman era Director General al companiei David Bogen, care producea la acel moment sisteme de sonorizare, unde Bernard Kardon era inginer șef. În urma unor schimbări de conducere, ambii au decis să părăsească firma, iar în 1953 aveau să își deschidă propria companie, Harman Kardon, cu o investiție de 5000$ fiecare. 

În 1956, Sidney Harman a rămas singurul lider al companiei. Bernard Kardon s-a pensionat și i-a vândut lui Harman toate acțiunile sale. Produsele Harman au continuat să ocupe poziția de lider tehnic în industria echipamentelor de sonorizare de fidelitate înaintă. Sidney Harman avea să schimbe numele companiei în Harman International, dar receiverele, tunerele și amplificatoarele încă erau marcate Harman Kardon.

Design industrial inspirațional

Produsele Harman sunt cunoscute și premiate pentru designul remarcabil, modern, cu finisaje de înaltă calitate, care completează experiența audio a ascultătorului. Sistemul multimedia Harman Kardon SoundSticks ocupă un loc permanent în colecția expusă în Muzeul de Artă Modernă din New York.

Designul este bine întipărit în ADN-ul Harman Kardon și și-a pus cu siguranță amprenta în istorie. Încă de la început, Sidney Harman a pus accent pe îmbinarea sunetului fenomenal cu un un aspect profesionist al echipamentelor, pentru a crea momente de ascultare extraordinare.

Relația cu tehnologia este unică și personală, iar cu timpul compania s-a concentrat ca produsele Harman Kardon să devină un etalon în industrie nu numai pentru designul inovator, ci pentru întreaga experiență oferită ascultătorului. Harman și Hueman au dobândit împreună statusul de arhitecți ai experienței.

Produsele de sonorizare HiFi Harman au fost de multe ori premiate în cadrul iF World Design Awards, una dintre cele mai mari și renumite competiții de design din lume, însă anul 2019 a fost într-adevăr unul excelent  – Harman și echipa de design Hueman au primit 18 premii pentru estetica unică și remarcabilă și a produselor. 

În prezent, Harman e admirat în toată lumea de către audiofili, muzicieni și organizatori de evenimente, datorită soluțiilor audio-video de calitate superioară.Compania continuă să primească premii de excelență pentru design și inovație de la platforme prestigioase precum Red Dot, EISA, iF Design Awards și alții.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *