CES 2018 – LAS VEGAS, NV 

A trecut aproape un an de când Harman International a devenit o subsidiară a Samsung Electronics Co., Ltd. aceasta fiind focusată pe tehnologie de conectivitate pentru automobile, consumatori și piețe de întreprindere. În tot acest timp, cele două companii au adus rezultate privind viitorul mobilității. La CES 2018 au fost lansate soluții pentru mașini autonome și conectivitate, care își propun să conecteze ușor viețile oamenilor, fie că se află acasă, în mișcare sau în mașină.

Principalele subiecte ale acestor soluții aduc o experiență digitală bogată care includ:

  • O platformă digitală a habitaclului oricărei mașini
  • O soluție telematică și de prima soluție 5G pentru automobile
  • Un ecosistem de parteneri și soluții care să construiască o platfomă autonomă deschisă, alături de o demonstrație a acesteia cu tehnologie TTTech.

 

Noua platformă digitală pentru habitaclu

Noul habitaclu include o platformă cu experiențe scalabile și flexibile care îmbunătățește stilul de viață al persoanelor conectate, fără să afecteze siguranța sau performanțele acestora.  Consola centrală poate fi activată via voce sau prin butoane, iar volanul și alte funcții ale mașinii pot fi activate de pe aceasta.

Platforma habitaclului digital aduce o nouă interfață ergonomică pentru comunicare în interiorul mașinii, permițând șoferului să se concentreze fără griji pe drum în timp ce, intuitiv și în siguranță, poate interacționa cu tehnologia in-car.

Prima soluție telematică 5G pentru automobile și consumator

HARMAN și Samsung dezvoltă împreună module avansate cu viteze de 1Gb/s. Companiile vor livra primele soluții 5G-ready dedicate automobilelor, acestea fiind operate într-o unitate de control telematică cu un design modular  care suportă o rețea de acces pentru dispozive (NAD), conexiune LTE Cat 16 și viteză 5G.

Lansare plaftormă DRVLINE

În atentă colaborare cu HARMAN, Samsung lansează platforma DRVLINE, o platformă deschisă și modulară dedicată condusului autonom. Cele două companii se vor focusa pe inginerie, computare de înaltă performanță, tehnologia senzorilor, algoritmi, inteligență artificială, cloud și soluții de conectivitate care sunt scalabile și capabile să facă față automatizării. Primele rezultate ale companiilor vor fi: camere video pentru detectarea și avertizarea privind liniile de circulație, bord adaptabil, avertisment de coliziune și aloritmuri de detectare a pietonilor.